· ½ opakowania chleba tostowego
· Sos węgierski
· Ketchup lub inny sos
· Cebula
· 1 opakowanie sera żółtego w plastrach
· 1 opakowanie berlinek
· 15 dag sera żółtego w kawałku
· 1 łyżka oliwy
1. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanej oliwie.
2. Dodajemy sos węgierski i chwilę prużymy.
3. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem.
4. Smarujemy każdy kawałek sosem.
5. Następnie układamy po plasterku sera.
6. Berlinki przecinamy na połowę kładziemy na serze.
7. Zawijamy w roladki.
8. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
10. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
11. Tosty gotowe.
12. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
13. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu