Takie tosty z powodzeniem można przygotować na śniadanie lub kolację. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i tanie. Są bardzo pyszne. Polecam te pyszne tosty francuskie.
Sałatka gyros to idealna potrawa na rodzinne imprezy. Ja zawsze robię sałatkę gyros, gdy muszę szybko przygotować coś dla wielu osób. Zawsze wszystkim smakuje. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby sałatka gyros została na talerzu. Dziś zdradzę, jak przygotować sałatkę gyros.
Szparagi - wiosenny przysmak. To jeden z prostszych przepisów na zapiekane zielone szparagi. Nie trzeba być mistrzem kuchni aby podać tak przyrządzone szparagi. Ich wielką zaletą jest nie tylko fantastyczny smak ale też piękny wygląd. Także jedzmy szparagi!
Pasta jajeczna - najlepsza z past. Pasta jajeczna idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa. Możemy nią dekorować kanapki albo podawać w odrębnych miseczkach lub na liściach sałaty. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie, choć na kolację też ją można zjeść :)
Papryka faszerowana to danie proste, a efektowne i smaczne. Paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Mój przepis na paprykę faszerowaną jest sprawdzony i co najważniejsze - danie zawsze się udaje. W zależności od twojego apetytu, papryka faszerowana może być świetną przystawką lub daniem głównym na lekki obiad, czy kolację.
Zainspirowana, postanowiłam przygotować zdrowszą alternatywę quiche dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Ciasto na razowy quiche z brokułami w 100% składa się z mąki razowej, a farsz został maksymalnie "odchudzony". Pomimo tych dietetycznych zabiegów razowy quiche z brokułami jest przepyszny i idealnie nadaje się na lekki obiad lub kolację.
Ile osób, tyle preferencji co do pizzy. Trudno jednak zrobić ulubioną pizzę nie wiedząc jak przyrządzić podstawowe ciasto na pizzę. Jeżeli opanujesz podstawowy przepis na ciasto do pizzy - jesteś w domu. Kiedy poznasz dokładnie działanie twojego piekarnika, przygotowanie ciasta do pizzy będzie bardzo proste!
Do przygotowania Melitzanosalaty - greckiej pasty z bakłażana wystarczy dosłownie kilka składników - upieczone bakłażany, czosnek, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Bakłażany pieką się same, a reszta to tylko kilka chwil miksowania i Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana jest gotowa. Polecam!
Tapenada wywodząca się z Prowansji to potrawa zaliczana do kuchni śródziemnomorskiej ma bardzo charakterystyczny smak – lekko słonawy, orzeźwiający z nutą czosnku. Chrupiące grzanki z tapenadąz zielonych oliwek polecam na wytrawny podwieczorek czy lekką kolację. Zastosowań tapenady z zielonych oliwek jest wiele – ważne, że pastę zrobimy mega szybko i prosto! Polecam :)
Żeberkapieczone w miodzie są doskonałym daniem na wieczorne spotkania. Wspólne oglądanie meczu u mnie w domu zawsze się odbywa przy żeberkach w miodzie. Żeberkapieczone w miodzie według mojego przepisu są proste, chrupiące i bardzo aromatyczne!
Rolada serowa to mocno serowa, bardzo smaczna propozycja zarówno dania obiadowego jak i zimnej przekąski. Idealnie komponuje się z intensywnym, ostrym smakiem pora.
Ciasto ze szpinakiem? Jasne! Przepis na ciasto ze szpinakiem, które zrobi furorę, bo nie dość, ze pyszne to i zdrowe :) Także polecam ciasto mech - pyszne ciasto ze szpinakiem!
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto przepis na sernik na kruchym spodzie!