Przepyszne soczystę mięso wieprzowe z dodatkiem borówek podawane z ziemniaczkami każdego skusi ;)
· 60 dag szynki wieprzowej
· słoiczek borówek
· 2 sosy myśliwskie Winiary
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy Mięso w plastry i rozbijamy.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem oraz solą.
3. Gotujemy w brytfance trochę wody i przekładamy bitki, gotujemy do miękkości.
4. Rozrabiamy sos w ½ szk. wody, dokładając borówki i wlewamy do mięsa.
5. Chwilę gotujemy.
6. Bitki gotowe.
7. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu