Bitki w ciemnym sosie

Bitki w ciemnym sosie

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Takim pysznym sosiku wszystko smakuje. polecam, pracy mało a rezultat doskonały.

Składniki:

·       50 dag szynki wieprzowej

·       1 sos Łowicz sos uniwersalny ciemny

·       Opakowanie śliwek suszonych

·       2 łyżeczki cukru trzcinowego

·       Sól

·       pieprz

·       Mąka do panierki

·       Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso na plastry i rozbijamy.

2.   Obtaczamy  w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.

3.   Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości.

4.   Dodajemy sosy i nadal prużymy.

5.   Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.

6.   Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym.

7.   Bitki gotowe.

8.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy