Takim pysznym sosiku wszystko smakuje. polecam, pracy mało a rezultat doskonały.
· 50 dag szynki wieprzowej
· 1 sos Łowicz sos uniwersalny ciemny
· Opakowanie śliwek suszonych
· 2 łyżeczki cukru trzcinowego
· Sól
· pieprz
· Mąka do panierki
· Olej do smażenia
1. Kroimy mięso na plastry i rozbijamy.
2. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.
3. Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości.
4. Dodajemy sosy i nadal prużymy.
5. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.
6. Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym.
7. Bitki gotowe.
8. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu