Takim pysznym sosiku wszystko smakuje. polecam, pracy mało a rezultat doskonały.
· 50 dag szynki wieprzowej
· 1 sos Łowicz sos uniwersalny ciemny
· Opakowanie śliwek suszonych
· 2 łyżeczki cukru trzcinowego
· Sól
· pieprz
· Mąka do panierki
· Olej do smażenia
1. Kroimy mięso na plastry i rozbijamy.
2. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.
3. Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości.
4. Dodajemy sosy i nadal prużymy.
5. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.
6. Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym.
7. Bitki gotowe.
8. Smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu