Babeczki budyniowe.

Babeczki budyniowe.

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Można napisać, że są to babeczki ekspresowe w przygotowaniu, robi się je naprawdę szybko. Z powodzeniem możemy je upiec do wielkanocnego koszyka. Polecam przepis na te mięciutkie i pyszne babeczki.

Składniki:

  • 3 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy )
  • 3 jajka
  • pół szklanki śmietany 12 %
  • pół szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania babeczek

Sposób przygotowania:

Polecam sprawdzony przepis na babeczki z budyniem:

  1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
  2. Następnie stopniowo dodawać pozstałe składniki: śmietanę, budynie w proszku, mąkę i proszek do pieczenia, cały czas miksować na gładkie ciasto.
  3. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek.
  4. Piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzić suchym patyczkiem czy są upieczone.
  5. Babeczki wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
  6. Moja rada: Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. Do pieczenia babeczek warto użyć papierowych papilotek do pieczenia muffinek.

Babeczki polecają się do zjedzenia :)

Smacznego!

 

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy