Ciasto
- 1 łyżeczka soli
- 2 szklanki maki tortowej
- około 120 ml ciepłej wody
- 3 łyżki oleju
Nadzienie
- 25 dag mrożonych warzyw: bukiet jarzyn wiosenny
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 30 dag fileta z kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1. Najpierw do miski dać mąkę, sól i olej. Stopniowo wlać wodę zagniatając ciasto.
2. Formować kulę, przykryć miską i odstawić na około 30 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielić na 6 równych części.
4. Następnie wałkować cieniutkie, okrągłe placki i smażyć na suchej, bez tłuszczu, gorącej patelni. Po kilka sekund z każdej strony.
5. Z kolei przygotować mięso.
6. Umyte i osuszone mięso kroić w paseczki. Obtaczać je dokładnie w przyprawach i odstawić na 15 minut.
7. Z kolei smażyć je na rozgrzanym oleju.
8. Teraz przygotować warzywa.
9. Warzywa rozmrozić. Dokładnie odsączyć z wody.
10. Na patelni rozgrzać masło i smażyć na niej warzywa. Cały czas mieszać, następnie przyprawić solą do smaku.
11. Na placki tortilli ułożyć warzywa i mięso. Na koniec zwijać.
12. Gotowe!Smacznego!
Quesadila faszerowana kurczakiem i warzywami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu