Danie mozna wykorzystac nie tylko na kolacje równiez można podac na obiad . Jest pyszne!
· Paseczek papryki czerwonej
· 3 plastry sera żółtego
· Sos czosnkowy lub inny
· 50 dag fileta z kurczaka
· Sól
· Przyprawa do gyrosa
· Olej do smażenia
· Tortille
· Pomidor
· Ogórek
1. Kroimy mięso w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Przyprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Nagrzać grilla elektrycznego ( jak ktoś nie ma może być patelnia, piekarnik lub grill ogrodowy )
4. Rozkładamy placek tortilli.
5. Na połowę placka tak żeby złożyć na połowę, układamy żółty ser.
6. Na ser rozkładamy mięso.
7. Na mięso po kolei warzywa.
8. Składamy na połowę, zamykamy grill i pieczemy 5 minut.
9. Wykładamy na talerz.
10. Polewamy sosem w środku i na wierzchu.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Fajitas z guacamole i kurczakiem
Pierś faszerowana wędzonym łososiem
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu