Surówka z selerem naciowym

Surówka z selerem naciowym

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Surówka na szybko z aromatycznym selerem naciowym.

Składniki:

- 3-4 łodygi selera naciowego
- 1 duży pomidor
- pół cebuli
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka majonezu
- ł1 yżeczka śmietany 12%

Sposób przygotowania:

  • Łodygi selera umyć i pokroić na plasterki.
  • Pomidora umyć i pokroić w kostkę.
  • Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Wymieszać warzywa razem w misce.
  • W osobym naczyniu połączyć śmietanę z majonezem. Gotowy sos dodać do warzyw i wymieszać.
  • Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy