Surówka z kapusty

Surówka z kapusty

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Surówka szybka w przygotowaniu, smaczna i zdrowa

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na surówkę z kapusty:

  1. Kapustę poszatkować.
  2. Paprykę umyć, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę.
  3. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
  4. Składniki wymieszać razem w misce.
  5. Majonez i śmietanę wymieszać razem w kubku. Dodać do warzyw.
  6. Wymieszać wszystko razem i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Prosta surówka z kapusty - idealna do obiadu. Smacznego:)

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy