Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Śmietanowiec

print Drukuj
Śmietanowiec

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 20
Ocena:
5.0

1 ocena

Pyszne ciasto ze śmietanką i kawałkami różno- smakowych galaretek!

składniki

Biszkopt:

4 jajka

4 łyżki cukru

4 łyżki mąki pszennej

1 łyżka proszku do pieczenia

Śmietana:

1 litr śmietanki

1 galaretka agrestowa

1 galaretka wiśniowa

0,5 szkl cukru pudru

3 łyżki żelatyny

sposób przygotowania

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36.

Śmietanka:

Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu tylk troszkę w mniejszej ilosci wody, każdy smak osobno. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 20
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!