Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
Śmietana:
1 litr śmietanki
1 galaretka agrestowa
1 galaretka wiśniowa
0,5 szkl cukru pudru
3 łyżki żelatyny
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Na blasze 25/36.
Śmietanka:
Galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu tylk troszkę w mniejszej ilosci wody, każdy smak osobno. Studzimy, gdy stężeją kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach ciepłej wody. Śmietankę słodzimy cukrem i dodajemy żelatynę mieszamy i odstawiamy. Gdy śmietanka zacznie tężeć dodajemy do niej pokrojone galaretki. Masę wykładamy na biszkopt i potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.
Kostka śmietanowa z brzoskwinią i granatem
Śmietanowiec z frużeliną wiśniową
Śmietanowa pianka z borówką i truskawką
Lekki śmietanowiec z galaretkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu