3 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag margaryny
6 jaj
2 szkl mąki
3 łyżki kakao
0,5 szkl wody
1 szkl cukru
Kupki kokosowe:
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
12 dag cukru
6 białek
20 dag wiórek kokosowych
Masa:
2 paczki delicji truskawkowych
Spirytus do smaku
6 żółtek
1 łyżka kakao
1 margaryna
2 łyżki maki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
1 szkl cukru
Dodatkowo:
1 polewa
Na poczatku przygotujmy ciasto do garnka dajmy margarynę, wodę, kakao i cukier zagotujmy i wystudźmy. Zmiksujemy z żółtkami mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Dajmy do dwóch dużych foremek.
Zróbmy kupki kokosowe białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Mieszmay z kokosem i proszkiem. Dajemy kupkami na obydwa ciasta kakaowe.
Przygotowujemy krem w niewielkiej ilości mleka rozrabiamy mąki i żółtka, pozostałe gotoujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy mąki, gotujemy do zgęstnienia, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Krem dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao i alkohol.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie ciasto- masa jasna- delicje jedna koło drugiej- masa z kakao- ciasto- polewa czekoladowa i dekoracja wiórkami kokosu
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu