Tak przygotowane mięso jest niezwykle kruche i soczyste.Możemy je podać z ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniaczkami.Danie jest również syte i niedrogie w przygotowaniu.
50 schabu
4 duże marchewki
1 cebula
pół puszki zielonego groszku
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
suszona natka pietruszki według uznania
przyprawa do gulaszu
1.Schab umyć,dokładnie osuszyć i pokroić w plastry.Każdy plaster lekko rozbić tłuczkiem do mięs i natrzeć przyprawą do gulaszu.
2.Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa z obu stron,następnie podlać wodą i dusić do miękkości.
3.Marchewki i cebulę obrać,umyć i osuszyć.Cebulę pokroić w piórka,a marchewki w słupki.Warzywa przełożyć do duszącego się mięsa.
4.Gdy warzywa i mięso bedą już miękkie odparować nadmiar wody.Dodać groszek,natkę pietruszki i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Całość jeszcze chwilę.
5.Gotowe danie podawać z dowolnymi dodatkami np. z ryżem,makaronem,ziemniakami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu