20 dag pieczarek
2 łyżki oleju
2,5 szkl bulionu drobiowego
1 łyżka masła
1 cebula
do smaku zioła prowansalskie
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
sól i pieprz do smaku
3 łyżki mąki pszennej
Zacznijmy od rozbicia mięsa schabowego tłuczkiem, następnie mięso oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące pszennej. Przygotowane mięso smażymy z obu stron na oleju, na rumiano i przekładamy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na maśle i dodajemy do przygotowanego mięsa. Pieczarki obieramy , kroimy w ćwiartki i smażymy na maśle. Wrzucamy do mięsa. Do mięsa dajemy bulion drobiowy i zioła prowansalskie. Dusimy 45 minut, dodajemy przecier pomidorowy i dusimy aż zmięknie.
Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu