Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie.

Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszna śledziowa przekąska. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam.

Składniki:

1 mała cebula

3 płaty śledzi solonych

4 łyżki majonezu

musztarda według uznania

pieprz mielony do smaku

Sposób przygotowania:

1. Śledzie moczyć w zimnej wodzie około 2 godziny, jeżeli będzie trzeba to wymienić wodę i jeszcze moczyć.

2. Po tym czasie śledzie wyjąć z wody i bardzo dokładnie osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na małe kawałki.

3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

4. Następnie śledzie wymieszać z cebulą, majonezem, musztardą i pieprzem do smaku.

5. Tak przygotowane śledzie wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby śledzie ,,przegryzły się''.

6. Po tym czasie gotowe są do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy