Pyszna śledziowa przekąska. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam.
1 mała cebula
3 płaty śledzi solonych
4 łyżki majonezu
musztarda według uznania
pieprz mielony do smaku
1. Śledzie moczyć w zimnej wodzie około 2 godziny, jeżeli będzie trzeba to wymienić wodę i jeszcze moczyć.
2. Po tym czasie śledzie wyjąć z wody i bardzo dokładnie osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na małe kawałki.
3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
4. Następnie śledzie wymieszać z cebulą, majonezem, musztardą i pieprzem do smaku.
5. Tak przygotowane śledzie wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby śledzie ,,przegryzły się''.
6. Po tym czasie gotowe są do podania. Smacznego.
Sałatka śledziowa z kaszą kuskus
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu