Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszna śledziowa przekąska. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam.
Składniki:
1 mała cebula
3 płaty śledzi solonych
4 łyżki majonezu
musztarda według uznania
pieprz mielony do smaku
Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczyć w zimnej wodzie około 2 godziny, jeżeli będzie trzeba to wymienić wodę i jeszcze moczyć.
2. Po tym czasie śledzie wyjąć z wody i bardzo dokładnie osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na małe kawałki.
3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
4. Następnie śledzie wymieszać z cebulą, majonezem, musztardą i pieprzem do smaku.
5. Tak przygotowane śledzie wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby śledzie ,,przegryzły się''.
6. Po tym czasie gotowe są do podania. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Sałatka śledziowa z kaszą kuskus
Coś innego a dobrego. Zobaczcie mój przepis, czy robiliście już kiedyś sałatkę śledziową z kaszą kuskus? Pol...Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie.
Pyszna śledziowa przekąska. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam.Śledziowa Sałatka
W sam raz na wigilięSułtańskie śledzie
śledzie z dodatkiem żurawinyAla Szuba
Trochę inna wersja szuby ale smakuję również wyśmienicie. Sałatka śledziowa, którą bardzo lubimy.Zobacz więcej przepisów na: