Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Sułtańskie śledzie

print Drukuj
Sułtańskie śledzie

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

śledzie z dodatkiem żurawiny

składniki

·         50 dag płatów śledzi solonych

·         Cebula

·      200 ml   Przecier pomidorowy

·         3 łyżki octu

·         4 łyżki oleju

·         3 łyżki pikantnego ketchupu

·         pół opakowania suszonej żurawiny

·         2 liście laurowe

·         4 ziarna ziela angielskiego

·         Pieprz

·         Chili

sposób przygotowania

1.      Płaty śledziowe  moczymy godzinę w wodzie.

2.       Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.

3.       Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz ocet.

4.       Całość dusimy chwile pod przykryciem.

5.       Następnie dodajemy przecier , ketchup oraz żurawinę, doprawiamy pieprzem i chili.

6.       Jeżeli sos jest za gęsty można dolać odrobinę wody.

7.       Śledzie kroimy na plastry i łączymy ze sosem ostudzonym.

8.       Śledzie gotowe.

9.       Smacznego.

Tagi: Śledzie
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!