Sułtańskie śledzie

Sułtańskie śledzie

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

śledzie z dodatkiem żurawiny

Składniki:

·         50 dag płatów śledzi solonych

·         Cebula

·      200 ml   Przecier pomidorowy

·         3 łyżki octu

·         4 łyżki oleju

·         3 łyżki pikantnego ketchupu

·         pół opakowania suszonej żurawiny

·         2 liście laurowe

·         4 ziarna ziela angielskiego

·         Pieprz

·         Chili

Sposób przygotowania:

1.      Płaty śledziowe  moczymy godzinę w wodzie.

2.       Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.

3.       Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz ocet.

4.       Całość dusimy chwile pod przykryciem.

5.       Następnie dodajemy przecier , ketchup oraz żurawinę, doprawiamy pieprzem i chili.

6.       Jeżeli sos jest za gęsty można dolać odrobinę wody.

7.       Śledzie kroimy na plastry i łączymy ze sosem ostudzonym.

8.       Śledzie gotowe.

9.       Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy