· 50 dag płatów śledzi solonych
· Cebula
· 200 ml Przecier pomidorowy
· 3 łyżki octu
· 4 łyżki oleju
· 3 łyżki pikantnego ketchupu
· pół opakowania suszonej żurawiny
· 2 liście laurowe
· 4 ziarna ziela angielskiego
· Pieprz
· Chili
1. Płaty śledziowe moczymy godzinę w wodzie.
2. Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz ocet.
4. Całość dusimy chwile pod przykryciem.
5. Następnie dodajemy przecier , ketchup oraz żurawinę, doprawiamy pieprzem i chili.
6. Jeżeli sos jest za gęsty można dolać odrobinę wody.
7. Śledzie kroimy na plastry i łączymy ze sosem ostudzonym.
8. Śledzie gotowe.
9. Smacznego.
Sałatka śledziowa z kaszą kuskus
Śledzie w majonezowo-musztardowym sosie.
śledzie w słodko pikantnym sosie
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu