Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Rissoto na Patelni

print Drukuj
Rissoto na Patelni

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo dobre jednodaniowe danie z dodatkiem ryżu i warzyw,

składniki

·       60 dag  fileta z kurczaka

·        1 Przyprawa do kurczaka

·        1 łyżeczka Curry

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       2 papryki czerwone

·       ½ puszki kukurydzy

·       2 saszetki ryżu

·       10 dag pieczarek

sposób przygotowania

1.    Mięso  z kurczaka kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

2.    Przyprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.

3.    Usuwamy  z papryki gniazda i kroimy w małe paski.

4.    Dodajmy do kurczaka.

5.    Pieczarki również kroimy i dodajemy do mięsa.

6.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i  przekładamy do pozostałych składników.

7.    Dolewamy wodę i prużymy.

8.    Wsypujemy ryż.

9.    Doprawiamy curry i gotujemy do momentu aż ryż będzie dobry.

10.          Risotto gotowe.

11.          Smacznego.

Tagi: kurczak
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!