Ciasto:
- szklanka mąki tortowej
- 10 dag masła
- jajko
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
Dodatkowo:
- bita śmietana
- borówki
1. Najpierw z podanych składników zagnieść ciasto.
2. Schłodzić w lodówce przez 15 minut.
3. Rozwałkować ciasto i wykroić foremką okrągłe ciasteczka.
4. Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
5. Upieczone ciasteczka ostudzić.
6. Zmiksować borówki blenederem na gładką masę.
7. Ciasteczko posmarować musem, nałożyć bitą śmietanę i udekorować borówkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu