Pyszne i idealne do wieczornej herbatki. Są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.
- 3 łyżki cukru pudru
- 10 dag margaryny
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 jajko
- 8 sztuk krówek
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Najpierw margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dać do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodać do tego jajko i zagnieść ciasto.
4. Z kolei krówki pokroić i dodać je do ciasta. Zagnieść jeszcze raz.
5. Wałkować ciasto i wyciąć szklanką ciasteczka.
6. Ułożyć je na blaszce oraz piec w 180 stopniach przez 25 minut.
ciasteczka z płatkami owsianymi
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu