Takie jabłka możemy przygotować na deser.Robi się je bardzo szybko i są tanie w przygotowaniu.Kasza jaglana i jabłka to bardzo pyszne połączenie.Kardamon nadaje deserowi ciekawy smak.
8 średnich jabłek
pół szklanki kaszy jaglanej
4 łyżki rodzynek
2 łyżki wiórek kokosowych
cukier trzcinowy do smaku
mielony kardamon według uznania
1 łyżeczka masła
1.Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie i dokładnie osączyć.Następnie przełożyć do garnka,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Odparować nadmiar płynu.
2.Jabłka umyć,dokładnie osuszyć i wydrążyć środek.Uważać,żeby nie uszkodzić jabłek.
3.Do kaszy dać rodzynki,wiórki,kardamon i cukier,dokładnie wymieszać.
4.Wydrążone jabłka napełnić kaszą.
5.Formę do pieczenia posmarować masłem i ułożyć w niej jabłka.
6.Jabłka piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do miękkości.
7.Podawć od razu gorące.Smacznego.
Jabłka pieczone z owsianką i dżemem z rokitnika.
Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami
Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą.
Tradycyjny przepis na pieczone jabłka
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu