Gdy mamy ochotę na coś słodkiego wystarczy kilka składników i w pół godziny możemy przygotować pyszny deser.Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą są bardzo pyszne,jednym słowem rozpływają się w ustach.
8 średnich jabłek
8 kostek mlecznej czekolady
1 łyżeczka masła
10 dag rodzynek
1.Jabłka umyć,dokładnie osuszyć i wydrążyć środek.Uważać żeby nie przedziurawić jabłek.
2.Jabłka napełnić rodzynkami.
3.Formę do pieczenia posmarować masłem,następnie ułożyć w niej jabłka.
4.Jabłka piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości.
5.Gdy jabłka będą miękkie na każde położyć kostkę czekolady i zapiekać do momentu aż się rozpuści.
6.Podawać gorące.Smacznego.
Jabłka pieczone z owsianką i dżemem z rokitnika.
Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami
Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i rodzynkami.
Tradycyjny przepis na pieczone jabłka
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu