Pasta z groszku zielonego i jajek.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Pasty są super rozwiązaniem do pieczywa. Ta pasta jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolacje. Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.
Składniki:
1 pęczek szczypiorku
1 puszka zielonego groszku
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i obrać ze skorupek. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3. Szczypiorek opłukać, dokladnie osuszyć i drobno pokroić.
4. Wszystkie składniki pasty ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Pasta jest gotowa do podania. Możemy ją schłodzić w lodówce.
6. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwal...Pasta z zielonego groszku,sera żółtego i białego.
Taka pasta na kanapki jest bardzo smaczna i syta.Nie wymaga dużo pracy a mamy naprawdę smaczne smarowidełko do pieczywa....Pasta z groszku zielonego i jajek.
Pasty są super rozwiązaniem do pieczywa. Ta pasta jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczyw...Zobacz więcej przepisów na: