Pasta z groszku zielonego i jajek.

Pasta z groszku zielonego i jajek.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pasty są super rozwiązaniem do pieczywa. Ta pasta jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolacje. Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.

Składniki:

1 pęczek szczypiorku

1 puszka zielonego groszku

2 jajka

sól i pieprz do smaku

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i obrać ze skorupek. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.

3. Szczypiorek opłukać, dokladnie osuszyć i drobno pokroić.

4. Wszystkie składniki pasty ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

5. Pasta jest gotowa do podania. Możemy ją schłodzić w lodówce.

6. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy