Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.
Składniki:
400g mrożonego zielonego groszku
150g orzeszków ziemnych niesolonych
80g parmezanu lub innego sera żółtego
50g świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
80ml oliwy
sok z połowy cytryny
sok z połowy limonki
świeżo zmielony pieprz
sól morska
Sposób przygotowania:
1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić.
2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
# Tagi:
Autor: EwelinaP
Polecamy również
Pasta z zielonego groszku,sera żółtego i białego.
Taka pasta na kanapki jest bardzo smaczna i syta.Nie wymaga dużo pracy a mamy naprawdę smaczne smarowidełko do pieczywa....Pasta z groszku zielonego i jajek.
Pasty są super rozwiązaniem do pieczywa. Ta pasta jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczyw...Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii
Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwal...Zobacz więcej przepisów na: