Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów  na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.

Składniki:

400g mrożonego zielonego groszku

150g orzeszków ziemnych niesolonych

80g parmezanu lub innego sera żółtego

50g świeżej bazylii

4 ząbki czosnku

80ml oliwy

sok z połowy cytryny

sok z połowy limonki

świeżo zmielony pieprz

sól morska

Sposób przygotowania:

1.      Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
3-4 minuty. Następnie wystudzić.

2.      Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

 

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy