Ten twarożek możemy przygotować bardzo szybko, jest lekko ostry za sprawą chrzanu. Najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
2 jajka ugotowane na twardo
25 dag białego sera
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
chrzan żurawinowy według uznania
2-3 łyżki śmietany 12 %
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Cebulę obieramy i drobniutko kroimy.
3. Ser mieszamy ze śmietaną, dodajemy cebulę i jajka.
4. Mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i chrzanem.
5. Pasta jest gotowa do podania. Smacznego.
Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia
Pasta z sera białego, jajka i młodego jęczmienia.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu