Pasta z twarożku, chrzanu i jajek.

Pasta z twarożku, chrzanu i jajek.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ten twarożek możemy przygotować bardzo szybko, jest lekko ostry za sprawą chrzanu. Najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.

Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo

25 dag białego sera

1 mała cebula

sól i pieprz do smaku

chrzan żurawinowy według uznania

2-3 łyżki śmietany 12 %

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Cebulę obieramy i drobniutko kroimy.

3. Ser mieszamy ze śmietaną, dodajemy cebulę i jajka.

4. Mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i chrzanem.

5. Pasta jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy