Ta pasta jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Dodam, że młody jęczmień jest w niej lekko wyczuwalny. Polecam do świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację. Polecam.
2 jajka
25 dag sera białego
4 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek według uznania
sól do smaku
2 łyżeczki młodego sproszkowanego jęczmienia
1. Najpierw należy ugotować jajka na twardo, następnie ugotowane dobrze wystudzić i obrać ze skorupek, następnie drobno pokroić.
2. Szczypiorek należy umyć, dokładnie osuszyć i drobno pokroić.
3. Ser biały wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać jajka, szczypiorek, młody jęczmień, dokładnie wymieszać całość przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Pastę można podawać od razu lub schłodzoną z lodówki. Smacznego.
Pasta z sera białego, otrąb i jęczmienia
Biały ser lub twarożek z rzodkiewkami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu