· 1 opakowanie makaronu lumaconi
· 1 filet z kurczaka
· Sól
· Olej do smażenia
· 15 dag pieczarek
· Ser mozzarella
· Trochę poszatkowanej świeżej Bazyli
· Puszka pomidorów
· Suszone oregano i bazylia
· Szk. mleka
· 1 łyżka masła
· 1 łyżka mąki pszennej
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy na bardzo drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiając solą.
3. Do fileta dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Bazylie siekamy i również dodajemy do mięsa.
5. Ser kroimy w kostkę
6. Robimy sos; masło roztopić na patelni, dodać mąkę i wymieszać tworząc zasmażkę.
7. Wlać mleko i dokładnie wymieszać.
8. Następnie dodajemy pomidory wraz zalewą doprawiamy solą oraz ziołami.
9. Sos wylać do naczynia żaroodpornego.
10. Koszyczki makaronowe napełnić farszem i ułożyć w naczyniu.
11. Na wierzch posypać serem.
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
13. Danie gotowe.
14. Smacznego.
Kurczak cacciatore z makaronem
Kurczak z makaronem i warzywami
Makaron z sosem pomidorowym z pieczarkami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu