Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Kurczakowe kąski

print Drukuj
Kurczakowe kąski

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Wyśmienity smak  kurczaka w chrupiącej panierce

składniki


pierś z kurczaka 1 duża sztuka
mąka 3 łyżki
bułka tarta 2 łyżki
mleko
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku
koperek suszony

sposób przygotowania
  1. pierś kroję w paski
  2. z mąki, bułki tartej ,koperku ( nie podałam ile bo to zależy od gustu)soli i pieprzu robię panierkę dolewam tyle mleka aby była gęsta
  3. pierś zanurzam w panierce
  4. olej rozgrzewam smażę kurczaka na złoty kolor 
  5. odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,  podaję z ulubioną sałatką
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!