Polecamy dzisiaj:

Tarta ze szparagami i boczkiem

Kurczak z chrupiącą skórką

print Drukuj
Kurczak z chrupiącą skórką

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Niedzielny obiad z czasów dzieciństwa

składniki

- części kurczaka, np, podudzia, skrzydełka
- sól, majeranek
- odrobina oleju do natarcia
- pół szklanki zimnego bulionu

sposób przygotowania

Części kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Spryskujemy olejem, nacieramy solą i majerankiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Na blaszkę, na której piec będziemy kurczaka, wylać bulion. Włożyć części kurczaka. Bulion nie powinien zakrywać mięsa. Można jeszcze dodatkowo posypać majeranku.

Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt

Placuszki na podwieczorek lub jako przekąska na spacer
Pieczone ziemniaki dla niemowląt
Gwiazdka

Pieczone ziemniaki dla niemowląt

Ziemniaczki dla niemowląt karmionych metodą blw, i nie tylko
Kuskus dla niemowląt
Gwiazdka

Kuskus dla niemowląt

Smaczne i zdrowe śniadanie dla maluszka
Kotlety rybne dla niemowląt
Gwiazdka

Kotlety rybne dla niemowląt

Kotleciki z mielonej ryby to bezpieczny sposób na podanie jej maluszkowi
Placuszki dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki dla niemowląt

Placuszki z bananem i płatkami owsianymi dobre są na śniadanie lub jako przekąska
Kaszka z twarogiem dla niemowląt
Gwiazdka

Kaszka z twarogiem dla niemowląt

Wariacja na temat leniwych pierogów - wersja dla niemowląt
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!