Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kurczak z chrupiącą skórką

print Drukuj
Kurczak z chrupiącą skórką

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Niedzielny obiad z czasów dzieciństwa

składniki

- części kurczaka, np, podudzia, skrzydełka
- sól, majeranek
- odrobina oleju do natarcia
- pół szklanki zimnego bulionu

sposób przygotowania

Części kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Spryskujemy olejem, nacieramy solą i majerankiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Na blaszkę, na której piec będziemy kurczaka, wylać bulion. Włożyć części kurczaka. Bulion nie powinien zakrywać mięsa. Można jeszcze dodatkowo posypać majeranku.

Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!