Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Kurczak z chrupiącą skórką

print Drukuj
Kurczak z chrupiącą skórką

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Niedzielny obiad z czasów dzieciństwa

składniki

- części kurczaka, np, podudzia, skrzydełka
- sól, majeranek
- odrobina oleju do natarcia
- pół szklanki zimnego bulionu

sposób przygotowania

Części kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Spryskujemy olejem, nacieramy solą i majerankiem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Na blaszkę, na której piec będziemy kurczaka, wylać bulion. Włożyć części kurczaka. Bulion nie powinien zakrywać mięsa. Można jeszcze dodatkowo posypać majeranku.

Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!