Kompot owocowy jest najlepszy, niezwykle pyszny i aromatyczny. Jeżli dodamy do niego przyprawy np. cynamon czy goździki zyska on ciekawy, nowy smak. Najbardziej uwielbiam gorący, jeszcze parujący kompot. Polecam.
50 dag brzoskwiń
1 kg śliwek
cukier do smaku
cynamon mielony według uznania
kilka goździków
1. Owoce dokładnie umyć, następnie przełożyć je do garnka, dodać goździki i cynamon, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
2. Gdy owoce będą miękkie kompot posłodzić do smaku i przykryć pokrywką, odstawić na kilka minut żeby nabrał aromatu.
3. Po tym czasie kompot przecedzić i podawać. Smacznego.
Czereśniowo-porzeczkowy kompot.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu