1 kg wiśnie
25 dag cukru
1/2 litra wody
1. Wiśnie dokładnie umyć i układać do słoika.
2. Przygotować zalewę, zagotowując wodę z cukrem.
3. Zalać owoce gorącą zalewą do wysokości ok. 3 cm.
4. Pasteryzować ok. pół godziny od chwili zagotowania.
Śliwkowo-brzoskwiniowy kompot.
Czereśniowo-porzeczkowy kompot.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu