- ok. 2 litry wody
- 2 kostki rosołowe
- 5 ząbków czosnku
- oregano
- 2 łyżki masła
- mielona papryka
- sól, pieprz
Kalafior gotować pod przykryciem 10-12 minut w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, pokrojonego w duże cząstki czosnku, oregano. Kalafior powinien być lekko miękki z zewnątrz. Obgotowany kalafior wyjąć z garnka i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obłożyć ząbkami czosnku, z którymi się gotował. Polać rozpuszczonym masłem i obsypać przyprawami. Piec przez około pół godziny w temp. 220 stopni, aż kalafior nabierze złotego koloru. Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu