- ok. 2 litry wody
- 2 kostki rosołowe
- 5 ząbków czosnku
- oregano
- 2 łyżki masła
- mielona papryka
- sól, pieprz
Kalafior gotować pod przykryciem 10-12 minut w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, pokrojonego w duże cząstki czosnku, oregano. Kalafior powinien być lekko miękki z zewnątrz. Obgotowany kalafior wyjąć z garnka i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obłożyć ząbkami czosnku, z którymi się gotował. Polać rozpuszczonym masłem i obsypać przyprawami. Piec przez około pół godziny w temp. 220 stopni, aż kalafior nabierze złotego koloru. Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu