Panierowny kalafior.

Panierowny kalafior.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taki kalafior to bardzo smaczny dodatek np. do drugiego dania. Panierowany i smażony na maśle. Możemy go podać np. z ziemniaczkami i koperkiem. Polecam.

Składniki:

1 jajko

1 średni kalafior

około pół szklanki bułki tartej

masło lub margaryna do smażenia

sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Kalafior należy podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić i dokładnie wystudzić.

2. Jajko roztrzepać i posolić.

3. Wystudzony kalafior panierować w jajku, a następnie w bułce tartej.

4. Na patelni należy rozgrzać masło lub margarynę, następnie smażyć kalafior do zrumienienia ze wszystkich stron.

5. Usmażony osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy