Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Ciasto z czarnymi porzeczkami

print Drukuj
Ciasto z czarnymi porzeczkami

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
5.0

1 ocena

Jest to pachnące owocami mięciutkie ciasto. Polecam na podwieczorek ciasto z czarnymi porzeczkami.

składniki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka śmietany 12 %
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 1 szklanka czarnej porzeczki
sposób przygotowania

Przepis na ciasto z czarnymi porzeczkami:

  1. Najpierw jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodajemy śmietanę, olej, proszek i mąkę, całość dokładnie miksujemy.
  2. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Wierzch ciasta posypujemy owocami.
  3. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.

Ciasto z czarnymi porzeczkami studzimy, kroimy i podajemy. Według uznania ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!