mąka krupczatka 350 gr
żółtka 3 szt
masło lub margaryna 150 gr
kwaśna śmietana 3 łyżki
sól szczypta
białko do smarowania ciastek
cukier brązowy do posypania ciastek
gruszki
do miski wsyp mąkę, dodaj szczyptę soli, masło, śmietanę oraz żółtka i szybko zagnieć ciasto,następnie zawiń w folię i włóż do lodówki na 1/2 godz. w tym czasie obierz gruszki usuń gniazda nasienne i podziel na cząstki,wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj ,wycinaj okrągłe krążki , układaj po jednym plasterku gruszki ,zakładaj tworząc półkole, przełóż na blaszke posyp cukrem ,piecz na złoty kolor,
Babeczki kruche z nadzieniem czekoladowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu