1 szkl mąki
4 jajka
1/3 kostki masła
1 i ½ szkl wody
sól
1.Zagotować wodę z masłem.
2.Na wrzątek wsypać mąkę i sól, odstawić dokładnie utrzeć drewnianą łyżką na gładką masę.
3.Ucierać wolno podgrzewając, aż ciasto stanie się gładkie i szkliste. Zestawić z ognia.
4.Do gorącego ciasta dodawać kolejno jaja i ucierać aż całkowitego ostudzenia. Blachę posmarować tłuszczem, oprószyć mąką i wyciskać szprycą małe kulki.
5.Piec ok.15 min na złoty kolor. Schłodzić kulki w piekarniku otwarcie drzwiczek, aby nie opadły. Podawać do zup owocowych i zup kremów.
Babeczki kruche z nadzieniem czekoladowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu