Pożywna i rozgrzewająca zupa. Bardzo tania w przygotowaniu. Pysznie pachnie koperkiem i porem. Koperek uwielbiam, więc dodaję go do zup bardzo dużo. Polecam.
2 skrzydełka z kurczaka
1 duży por
2 duże marchewki
1 szklanka śmietany 12 %
sól i pieprz do smaku
1 łyżka mąki pszennej
koperek według uznania (świeży, suszony, mrożony)
1. Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki.
2. Skrzydełka oczyścić, umyć i osuszyć, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać marchewki i gotować do miękkości. Gdy składniki będą miękkie wywar przecedzić. Marchewki włożyć z powrotem do wywaru.
3. Por oczyścić, wypłukać i osuszyć, następnie pokroić w cienkie plasterki, wrzucić do wywaru i gotować do miękkości.
4. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką pszenną, wlać do niej kilka łyżek goracego bulionu, wymieszać i przelać do zupy.
5. Zupę zagotować i przyprawić do smaku solą, pieperzem i koperkiem według uznania. Podawać i smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu