śmietana 12 %
1 czubata łyżka mąki
1 łyżeczka masła
1 ząbek czosnku
1 liść laurowy, 3 angielskie ziela
trochę posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz, papryka mielona, jarzynka
1.Groszek razem z zalewą wlać do rondelka.
2.Dodać czosnek, liść laurowy, angielskie ziele, posolić. Doprowadzić do wrzenia.
3.Mąkę rozprowadzić w kubeczku z małą ilością zimnej wody, dolać
śmietanę.
4. Dokładnie wymieszać.
5.Całość wlać do gotującego się groszku, dodać
masło i wsypać pietruszkę.
6.Wrzucić przyprawy.
7.Gotować przez chwilę, od czasu do czasu mieszając.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu