Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

print Drukuj
Drobiowa zapiekanka z migdałami.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.

składniki

·       1 filet z kurczaka

·       2 opakowania migdałów

·       1 śmietana 12%

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

·       15 dag sera żółtego

·       Szczypta czosnku

·       1 łyżeczka gałki muszkatołowej

sposób przygotowania

1.   Mięso kroimy na mniejsze kawałki.

2.   Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.

3.   Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

4.   Płatki migdałowe wsypać do miski.

5.   Dodać czosnek.

6.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.

7.   Wlewamy śmietanę .

8.   Przyprawiamy gałką oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.

9.   Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową.

10.                    Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

11.                    Zapiekanka gotowa.

12.                    Smacznego.

Tagi: kurczak
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brokułowa sałatka
Gwiazdka

Brokułowa sałatka

Brokułowa fantazja na niedzielna kolacje
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Gwiazdka

Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.

uwielbiam kapuste kiszoną a jak ktos lubi pierogi z kapusta i grzybami to proponuje to danie.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Gwiazdka

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.
Kotlecki Ala pizza
Gwiazdka

Kotlecki Ala pizza

Pizze każdy lubi, duzy i mały a co powiecie na ktleciki w wersji pizza?
Flaki z udek z kurczaka
Gwiazdka

Flaki z udek z kurczaka

Gdy ktoś nie lubi flaków, proszę spróbować takiej fersji
Berlinki Ala pizza
Gwiazdka

Berlinki Ala pizza

Polecam dla tzw Tadków niejadków
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!