Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Sos koperkowy

print Drukuj
Sos koperkowy

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Sos koperkowy, który świetnie się nadaje do ziemniaków, kuskusu, niektórych kotletów czy nawet gotowanych jajek.

składniki

2 pęczki koperku
3 dag masła
1 szkl rosołu (instant)
3 łyżki śmietany 18%
sól szczypta

sposób przygotowania

1.Koperek dokładnie umyć, osuszyć i pokroić drobno.

2. W rondelku wymieszać surowe masło z mąką, rozprowadzać gorącym rosołem i mieszać gotując.

3. Na koniec dodać koperek, śmietanę, doprawić do smaku solą i razem podgrzewać bez gotowania.

Tagi: koperek
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!