1 szkl wody
10 dag cukru
5 szt goździki.
1 szczypta cynamon
3 szt ziele angielskie
1.Śliwki dokładnie umyć, przekroić, wyjąć pestki, zasypać cukrem, odstawić na 15 min.
2. Wodę zagotować z octem i przyprawami.
3.Śliwki włożyć do słoja, zalać wrzącą zalewą, zakręcić, dobrze pasteryzować 15-20 min, dokręcić przykrywkę, odstawić.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu