10 dag cukru
7 jaj
2 łyżki kakao
1 łyżka oleju
40 dag mąkli pszennej
1 łyżka cukru waniliowego
Masa:
2 budynie śmietankowe
2,5 szkl mleka
1 margaryna
6 łyżek cukru
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki alkoholu
Dodatkowo:
2 banany
Najpierw przygotujmy ciasto:
Zacznijmy od wybicia białek i ubicia ich z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajmy mąkę, żółtka i olej. Ciasto podzielmy na dwie części do jednej dodajemy kakao, drugą zostawmy bez dodatków. Ciasto wylewamy na blachę 25/36 paskami naprzemiennie ciasto ciemne to ciasto jasne. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Ciepłe ciasto zwijamy w ścierkę jak roladę.
Gdy ciasto się studzi przygotowujemy masę:
Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W reszcie należy rozmieszać budynie w proszku i kawę rozpuszczalną. Gdy mleko się zagotuje wlewamy budynie miezamy gotujac do stężenia. Wystudzony krem ucieramy z margaryną i dodajemy alkohol.
Banany obieramy. Roladę odwijamy i smarujemy ją masą na kraju układamy obrane banany i zwijamy roladę.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu