- marchewka
- 2-3 jajka
- 6 łyżek płatków owsianych
- 2 łyżki oleju
- pieprz, majeranek
Płatki owsiane zalać wrzątkiem żeby napęczniały. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Marchewkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli wolimy miękkie placki to trzemy na mniejsze wiórki).
Wymieszać w misce tarte warzywa, płatki owsiane, olej, przyprawy i jajka. Ilość jajek zależy od tego, czy się dobrze klei masa.
Smażyć na suchej patelni. Ja smażyłam na paskach wyciętych z pergaminu, bo moja patelnia nie lubi smażenia na sucho.
Smażyć aż się zetną, wtedy warzywa pozostają lekko chrupiące.
Placuszki z kukurydzy i groszku.
Warzywne placuszki z twarożkiem.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu