Placuszki z migdałami i żurawiną

Placuszki z migdałami i żurawiną

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 1

Placuszki bez cukru. Smaczne i słodkie, dzięki dodatkowi migdałów i żurawiny

Składniki:

- 1 banan
- łyżka suszonej żurawiny
- 2 łyżki mielonych migdałów
- 3 łyżki dzikiego ryżu preparowanego
- 2-3 łyżki maki (do uzyskania pożądanej konsystencji)
- łyżka oleju
- 1 jajko

Sposób przygotowania:

  1. W misce rozgnieść widelcem banana.
  2. Dodać posiekaną żurawinę, mielone migdały, ryż preparowany, olej, jajko i mąkę.
  3. Wymieszać dokładnie widelcem.
  4. Jeśli masa jest za rzadka, dodać mąki.
  5. Smażyć na suchej patelni, obracać, jak placuszek się zetnie i lekko napuchnie.

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy