Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smażone pierogi

print Drukuj
Smażone pierogi

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

2 oceny

Pierogi niekoniecznie muszą być gotowane, możemy je usmażyć. Usmażone pierogi są bardzo chrupiące. Polecam na obiad.

składniki

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • sól do smaku
  • około 1 szklanka ciepłej wody

 

Farsz:

  • 1 duża cebula
  • pół kilo kiszonej kapusty
  • sól i pieprz do smaku
  • masło do smażenia

 

Dodatkowo:

  • mąka pszenna do posypania stolnicy
  • olej do smażenia pierogów
sposób przygotowania

Przepis na smażone pierogi z kiszoną kapustą:

  1. Farsz: Kapustę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy miękką i drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle do zrumienienia, usmażoną dodajemy do kapusty, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę przesmażamy i dokładnie studzimy.
  2. Ciasto: Do mąki dodajemy sól, stopniowo wlewamy ciepłą wodę i zagniatamy mięciutkie ciasto. Nastepnie wałkujemy je na posypanej mąką stolnicy i za pomocą szklanki wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pierogi z obu stron na rumiano.

Usmażone pierogi z kiszoną kapustą osączmy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy i smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!