Pasta z sera i rzodkiewek
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 12
Pasta z sera i rzodkiewek jest łagodna w smaku, a przepis na pastę jest bardzo prosty. Pasta dobrze smakuje zarówno na śniadanie jak i kolację.
Składniki:
- 25 dag sera żółtego
- 6 rzodkiewek + 2 do dekoracji
- trochę szczypiorku (odrobinę zostawić do posypania)
- 4-5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pasta śniadaniowa, z sera i rzodkiewek idealna na śniadanie:
- Najpierw ser i rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, a potem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Mieszamy wszystko z majonezem.
- Na koniec dekorujemy pozostałymi rzodkiewkami i szczypiorkiem.
- Pasta najlepiej smakuje podawana z pieczywem.
Pasta serowa idealna na śniadanie gotowa.
Smacznego!