Pasta z sera i rzodkiewek

Pasta z sera i rzodkiewek

Ocena: ★

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Pasta z sera i rzodkiewek jest łagodna w smaku, a przepis na pastę jest bardzo prosty. Pasta dobrze smakuje zarówno na śniadanie jak i kolację.

Składniki:

  • 25 dag sera żółtego
  • 6 rzodkiewek + 2 do dekoracji
  • trochę szczypiorku (odrobinę zostawić do posypania)
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta śniadaniowa, z sera i rzodkiewek idealna na śniadanie:

  1. Najpierw ser i rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Następnie dodajemy pokrojony szczypiorek, a potem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Mieszamy wszystko z majonezem.
  4. Na koniec dekorujemy pozostałymi rzodkiewkami i szczypiorkiem.
  5. Pasta najlepiej smakuje podawana z pieczywem.

Pasta serowa idealna na śniadanie gotowa.

Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy