Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ogórki z curry

print Drukuj
Ogórki z curry

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
5.0

1 ocena

Trzeba trochę urozmaicic zimowe  dodatki obiadowe.

składniki

·         4 cebule

·         3 kg ogórków

Zalewa:

·         3 szk. Cukru

·         3 szk. Octu 10 %

·         2 l wody

·         3 łyżki przyprawy curry

·         3 łyżki soli

Do słoika :

·         Gorczyca

·         Kawałek selera do słoika

 

sposób przygotowania

1.       Gotujemy zalewę.

2.       Do gorącej zalewy wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę.

3.       Zalewę ostudzić.

4.       Ogórki myjemy i kroimy w słupki po czy układamy w słoiki.

5.       Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.

6.       Zalewamy zalewą.

7.       Pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
5.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!