Ogórki z curry
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 6
Trzeba trochę urozmaicic zimowe dodatki obiadowe.
Składniki:
· 4 cebule
· 3 kg ogórków
Zalewa:
· 3 szk. Cukru
· 3 szk. Octu 10 %
· 2 l wody
· 3 łyżki przyprawy curry
· 3 łyżki soli
Do słoika :
· Gorczyca
· Kawałek selera do słoika
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy zalewę.
2. Do gorącej zalewy wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę.
3. Zalewę ostudzić.
4. Ogórki myjemy i kroimy w słupki po czy układamy w słoiki.
5. Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.
6. Zalewamy zalewą.
7. Pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Ogórki z curry
Trzeba trochę urozmaicic zimowe dodatki obiadowe.Zobacz więcej przepisów na: