Ogórki z curry

Ogórki z curry

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Trzeba trochę urozmaicic zimowe  dodatki obiadowe.

Składniki:

·         4 cebule

·         3 kg ogórków

Zalewa:

·         3 szk. Cukru

·         3 szk. Octu 10 %

·         2 l wody

·         3 łyżki przyprawy curry

·         3 łyżki soli

Do słoika :

·         Gorczyca

·         Kawałek selera do słoika

 

Sposób przygotowania:

1.       Gotujemy zalewę.

2.       Do gorącej zalewy wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę.

3.       Zalewę ostudzić.

4.       Ogórki myjemy i kroimy w słupki po czy układamy w słoiki.

5.       Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.

6.       Zalewamy zalewą.

7.       Pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy