konfitura morelowa
wiórki kokosowe
masło
ciasto:
mąka 3 szklanki
drożdże suche 1 opakowanie
żółtka 3 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier puder 1/3 szklanki
żółtka ubijam na puch z cukrem pudrem
do misy miksera wsypuję przesianą mąkę dodaję suche drożdże,mleko podgrzew, dolewam do ciasta i wyrabiam na niskich obrotach do momentu połączenia się składników, następnie podwyższam o jeden stopień prędkość i 10 minut wyrabiam, ciasto ma być gładkie i lśniące.
ciasto odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę,wycinam szklanką krążki,układam po 1 łyżeczce konfitury na krążek,zlepiam formując kulki ,dno okrągłej formy wykładam papierem do pieczenia , boki smaruję masłem ,układam raz przy razie bułeczki ( lużno bułeczki urosną ) smaruję masłem i posypuję wiórkami kokosowymi,15 minut rosną ,póżniej do piekarnika na 45-50 minut 180 stopni C.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu