Penne ze szpinakiem i cukinią

Penne ze szpinakiem i cukinią

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Samczne i zdrowe danie na obiad lub kolację

Składniki:

- 250 g makaronu penne
- 3 ząbki czosnku
- 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku
- średniej wielkości cukinia
- 2-3 łyżki oliwy
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek. Umytą cukinię kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dodajemy szpinak i podsmażamy mieszając kolejne 5 minut. Po tym czasie cukinia powinna być już miękka. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dorzucamy na patelnię. Dokładnie mieszamy, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy