Kokardki ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem

Kokardki ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Pyszne danie na obiad z sycącą polędwicą i warzywami. Makaron ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem to ostatnio moje nr 1

Składniki:

 

  • makaron kokardki 200 gram
  • polędwica wieprzowa 0,5 kg
  • szpinak mrożony 100 gram
  • oliwki czarne 8 sztuk
  • groszek 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia 
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa z oliwek 
  • pomidorki koktajlowe 6 sztuk
  • masło 
  • bulion mięsny 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Przepis na kokardki ze szpinakiem, polędwicą, oliwkami i zielonym groszkiem:

  1. Makaron gotuję al dente.
  2. Polędwice kroję w słupki, podsmażam na oliwie, w międzyczasie dodaję groszek.
  3. Szpinak podsmażam na maśle, dodaję rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz, podlewam bulionem, doprowadzam do wrzenia i gotuję około 10 minut
  4. Na talerz przekładam makaron, szpinak, polędwicę z groszkiem, oliwki przekrojone na pół.
  5. Na koniec dodaję przekrojone pomidorki i posypuję rzeżuchą.

Makaron ze szpinakiem i polędwicą gotowy. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy