Kruche babeczki

Kruche babeczki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Te dellikatne kruche babeczki to coś pysznego! Świetny słodki dodatek do kawy lub herbaty. Spróbujecie?

Składniki:

  • mąka 40 dag
  • masło 20 dag
  • cukier puder 15 dag
  • żółtka 3 sztuki
  • kakao 2 dag
  • mak 2 dag
  • cynamon 10 dag
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Przepis na Kruche babeczki:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, mąkę przesiać na stolnicę, posiekać ją z tłuszczem i masą żółtkowo-cukrową, wyrobić ciasto i podzielić je na 4 części.
  2. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej cynamon, do trzeciej mak, do czwartej cukier waniliowy.
  3. Każdą część dobrze zagniatać ciasto, formować ciasteczka i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  1. Kruche babeczki gotowe. Życzę smacznego.

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy