Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Koperkowe kotleciki jajeczne

print Drukuj
Koperkowe kotleciki jajeczne

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
4.0

1 ocena

Takie kotleciki są smaczne, delikatne i pachnące koperkiem. Koperkowe kotleciki jajeczne to pomysł na bezmięsny obiad. Polecam przepis.

składniki
  • 1 surowe jajko
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek koperku
  • bułka tarta
  • masło do smażenia
sposób przygotowania

Przepis na koperkowe kotleciki jajeczne:

  1. Koperek myjemy i osuszamy, następnie drobno kroimy. Namoczoną bułkę dokładnie odciskamy.
  2. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach, do startych dodajemy bułkę, koperek, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rada: Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać trochę bułki tartej.
  3. Z tak przygotowanej masy jajecznej formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
  4. Na rozgrzanym maśle smażymy kotleciki po kilka minut z każdej strony. Usmażone odsączamy dokładnie tłuszczu na papierowym ręczniku.

Koperkowe kotleciki jajeczne gotowe. Smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!